Arslan Wonen B.V.
Arslan Wonen B.V.
Thurledeweg 30
3044 ES Rotterdam
010 752 1232 - info@arslanwonen.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Ronde vormen in de badkamer - Ronde vormen in de badkamer Ronde vormen in de badkamer - Ronde vormen in de badkamer

Ronde vormen in de badkamer

Ronde vormen zijn absoluut een opkomende interieurtrend, ook in de badkamer. Ze helpen bij het creëren van balans en harmonie in een ruimte. Door harde lijnen en hoeken te doorbreken, ontstaat er een zachtere en meer uitnodigende sfeer in de badkamer. Iets wat zeer welkom is in een ruimte met veel harde materialen en waar ontspanning centraal staat.

Ronde vormen in de badkamer - Waarom ronde vormen in de badkamer?

Waarom ronde vormen in de badkamer?

Ronde vormen bieden diverse voordelen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor de badkamer.

  • Ronde vormen creëren een gevoel van zachtheid en comfort. Ze voelen natuurlijk en uitnodigend aan, wat zorgt voor een ontspannen sfeer, ideaal voor in de badkamer.
  • Daarnaast kunnen rondingen je badkamer een luxueuze en verfijnde uitstraling geven, die past bij diverse ontwerpstijlen.
  • Rondingen breken visueel de rechte lijnen en scherpe hoeken. Daardoor lijkt de ruimte groter en ontstaat er een fijne doorstroom. Dit is vooral gunstig in kleinere badkamers.
  • Afgeronde hoeken en ronde vormen bevatten geen scherpe punten waaraan je je kunt bezeren. Wel zo prettig voor jong en oud.

Zijn ronde vormen tijdloos?

Hoewel ronde vormen momenteel heel populair zijn, hebben ze de neiging om minder snel gedateerd te raken dan sommige andere designtrends. Ronde vormen roepen gevoelens van comfort en geborgenheid op. Dat maakt dat ze minder gebonden zijn aan specifieke trends of periodes.

Ronde vormen in de badkamer - Zijn ronde vormen tijdloos? | Welke ronde vormen badkamer?
Ronde vormen in de badkamer - Zijn ronde vormen tijdloos? | Welke ronde vormen badkamer?

Waar vind ik ronde vormen in de badkamer?

Ronde waskommen en ronde vormen in kranen zijn al lange tijd ingeburgerd in onze huizen. Tegenwoordig zien we op steeds meer plekken deze zachte lijnen. Afgeronde meubelhoeken, ronde baden, ronde wastafelzuilen, ronde spiegels en zelfs ronde muurtjes of togen komen steeds vaker voor in de badkamerontwerpen. 

badkamers met rondingen

Ben je ook zo'n liefhebber van ronde vormen? Scroll dan snel verder want we hebben de mooiste badkamers verzameld, met ronde vormen op plekken waar je het niet verwacht. Laat je inspireren door de badkamers hieronder!
 

Badkamermeubels met afgeronde hoeken

In ons assortiment hebben we ruime keuze uit badkamermeubels. Echter, als je op zoek bent naar iets verfijnds dan kun je niet om dit meubel van Duravit heen. De afgeronde hoeken komen helemaal tot hun recht in een badkamer met rondingen. Ook Qisani heeft prachtige maatwerk meubels met ronde hoeken. En deze kun je helemaal aanpassen aan jouw opbergwensen en stijl. 

Ronde vormen in de badkamer - ronde meubels in de badkamer
Dekker Zevenhuizen meubel in pasteltinten

Ronde douches en badkamerkranen

Ronde kranen en douchekoppen zijn alom bekend. Daarom lichten we hier graag een bijzonder model uit: een mega-regendouche van Hansgrohe en bij ons te verkrijgen. Wie wil hier nou niet onder staan? Het andere beeld dat je ziet is een badkamer-ontwerp waarin ronde vormen het centrale middelpunt vormen. Zowel het meubel als de kranen vallen op door hun ronde vormen, maar de rondingen bevinden zich ook in de muren. Schitterende opstelling! 

Ronde vormen in de badkamer - ronde douches en kranen
Ronde vormen in de badkamer - ronde douches en kranen

Baden in een rond bad

Baden in een rond bad voelt luxueus en ontspannend, alsof je in een spa bent. Het voelt bijzonder, want zeg nou zelf: ronde baden kom je alleen in de meest exclusieve woningen en hotels tegen. Je hebt er namelijk een ruime badkamer voor nodig en dat is niet iets wat iedereen heeft. Met een rond bad maak je een statement van exclusiviteit, verfijnde smaak en welvaart. En dat is dubbel genieten, iedere keer dat je in bad stapt. 

Ronde vormen in de badkamer - Ronde baden
Ronde vormen in de badkamer - Ronde baden

Ronde vormen in radiatoren

Misschien denk je niet zo snel aan radiatoren als je bezig bent met het samenstellen van je badkamer. Maar als er ergens veel variatie en rondingen te vinden zijn, dan is het wel in deze productcategorie. Neem bijvoorbeeld radiatoren van Instamat, één van onze favoriete merken. Deze radiatoren, met hun zachte, afgeronde lijnen, creëren een warme en uitnodigende sfeer in elke badkamer. De ronde vormen maken de radiatoren veelzijdig, passend bij verschillende interieurstijlen. Daarnaast vereenvoudigen ze het schoonmaken, aangezien er minder hoeken zijn waar stof en vuil zich kunnen ophopen. 

Ronde vormen in de badkamer - ronde vormen in radiatoren
Ronde vormen in de badkamer - ronde vormen in radiatoren

Ronde en ovale badkamerspiegels

Geen badkamer is compleet zonder spiegel. En wat is er veel variatie! Neem bijvoorbeeld de spiegels van Hipp Design. Kies je een ronde spiegel of een ovale? Ga je voor een organische ronding of kies je een extra grote spiegel met afgeronde hoeken? Spiegels met ronde vormen kunnen goed gecombineerd worden met andere ronde elementen, zoals waskommen en accessoires, voor een uniforme uitstraling. Met indirecte verlichting achter je spiegel, valt de vorm extra op. 

Ronde vormen in de badkamer - ronde en ovale badkamerspiegels
Ronde vormen in de badkamer - ronde en ovale badkamerspiegels

Badkamers met bogen en togen

De vloeiende lijnen van bogen en togen vormen een elegante toevoeging aan de badkamer. Deze zachte, afgeronde vormen creëren een gevoel van rust, waardoor de badkamer uitnodigender wordt. Een boog kan dienen als accent, bijvoorbeeld door een douche of badkuip te omkaderen. En een toog kan verschillende zones in de badkamer van elkaar scheiden, zoals de natte en droge zones. Bovendien dragen ze bij aan de ruimtelijkheid van de badkamer. Doordat je ogen langs de bochten geleid worden, voelt de ruimte groter aan.

Ronde vormen in de badkamer - badkamers met togen en bogen
Ronde vormen in de badkamer - badkamers met togen en bogen

Nog meer rondingen in de badkamer

Ronde muren dragen bij aan een zachte, comfortabele en uitnodigende sfeer, verbeteren de ruimtelijke perceptie en ogen super chic. Deze rondingen kun je opnemen in verschillende delen van de badkamer, zoals douches, of zelfs als scheidingswand. Dit maakt het mogelijk om unieke en persoonlijke ruimtes te creëren die knus of juist groots aanvoelen. Tip: mozaïektegels zijn klein, veelzijdig en ideaal om ronde wanden mee te betegelen.

Ronde vormen in de badkamer - ronde muren
Ronde vormen in de badkamer - ronde muren
Maak een afspraak om tot jouw mooiste badkamer te komen

Een badkamerontwerp met ronde vormen?

In onze showroom kun je allerlei opstellingen en producten met rondingen bekijken. Onze ervaren ontwerpers staan klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes voor jouw badkamer, van indeling tot materiaalselectie. Helemaal passend bij jouw stijl en persoonlijke voorkeuren. 

Maak vandaag nog een afspraak en laat ons jouw droombadkamer werkelijkheid maken!

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.

Meer badkamer inspiratie

 

7 houten badkamer accessoires voor meer rust en luxe in de badkamer

Ontdek onze favoriete badkamer accessoires van hout. Welke natuurlijke eyecatchers zien we straks terug in jouw luxe badkamer?

 

De beste planten voor in de badkamer

Maak van je badkamer een groene oase! Hier zie je welke planten geschikt zijn en ontdek je onze 5 favorieten.

 

5 quick wins die van jouw badkamer een hotspot maken

Laat een frisse wind door de badkamer waaien met stijlvolle upgrades die weinig tijd kosten.

Met liefde gemaakt
Afspraak maken